O PROJEKTU

Mandala je ztvárněním energií. Jak svým tvarem, tak barvami. Reflektuje energii, rozpoložení nebo aktuální naladění svého autora.

Každá chvíle, den nebo týden má jinou energii a jiné barvy a já bych chtěla tyhle prchavé otisky zachytit právě pomocí kreslení mandal. Každý týdne v roce bude mít jednu svou. Proto zde nakonec najdete tolik mandal, kolik je týdnů v roce. Mandaly, které tu najdete, tak budou zrcadlit nejen roční období a atmosféru, ale i mé vnitřní prostředí. Pro mě osobně to bude jakýsi kreslený tý-deník, který mi umožní zachytit události, inspirace a zážitky, které mě provází každý týden. 

Pro ostatní? Nevím, možná začnete pozorovat tvary a barvy okolo sebe, možná vás také inspirují k vlastní tvorbě a pak můžete porovnat svoje barevné týdny s těmi mými. Do své mandaly můžete otisknout energii konkrétního okamžiku, jak jste je cítili právě jen vy. Dohromady nám potom můžou dát barevné nálady celého roku a poskytnou nám přehled toho, kolik jedinečných momentů jsme během celého rokuzažili.

K některým mandalám vkládám myšlenku nebo citát, která okolo proběhla v době, kdy jsem ji kreslila. Každou mandalu najdete v barevné i černobílé formě. Z těch černobílých chystám pracovní sešit jako relaxační omalovánky. Většina mandal je k dispozici vytištěných na plátně v různých variantách. Hotové plnobarevné, ale i černobílé tak, abyste si je mohli vymalovat sami podle svého.

A pro koho je zábavnější tvoření spolčné, může přijít do Ateliéru pod schody na MANDALENÍ a namalovat si svoji osobní mandalu a nebo si vymalovat některou z těch mých. Je to úžasná relaxace.


Co je MANDALA a kde se vzala ?

Když jsem se na tento projekt chystala, říkala jsem si, že by to chtělo nějakou teoretickou přípravu a tak jsem trochu  listovala v knihách a brouzdala po internetu, abych si osvěžila, co už jsem o mandalách vím, prohlédla si, jak je tvoří jiní a našla další zajímavé informace a články. Ty které mě zaujaly, nebo jejich části, jsem přidala do této "knihovny",nebo rovnou k jednotlivým mandalám. Protože nejsem jejich výhradní autorkou, všude, kde to bylo možné připojuji odkaz.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky